Halloween Pompoenen Over Pompoenen Foto's Links Fun & Tips Sjablonen/patronen Maak ze zelf Halloween
Home
 
Contact
Carving Shop - klik hier

Funkins - klik hier
 

Fun & Tips

BEWAARTIPS - CLIP-ART - KLEURPLATEN - MUZIEK & GELUIDEN - KAARTEN

Welkom op de "Fun & Tips"-pagina.

Hier vind je bewaartips voor je uitgesneden pompoen, kleurkaarten, clip-art, muziek en geluiden en oude gelegenheidskaarten!
Op sommige pagina's vind je interessante links naar andere websites voor meer Halloween-plezier!


BEWAARTIPS

Met de hulp van de volgende tips kan je de houdbaarheid van je uitgesneden pompoen verlengen. Als je nog tips weet, stuur me dan een e-mail. Als ze bruikbaar zijn zal ik ze hier bij plaatsen.

* Je kan de pompoen enkele minuten onderdompelen in een emmer water met een beetje chloor/javel aan toe gevoegd. Dit kan schimmel voorkomen. Laat uitlekken en droog de pompoen voorzichtig af (dep het overtollige vocht weg aan de binnenkant).

* Bewaar de pompoen op een koele, donkere plaats. Best dek je ze niet helemaal af om een vluggere verzachting van de pompoen te voorkomen, maar je kan het doen.

* Je kan de uitgesneden openingen insmeren (en indien gewenst ook de binnenkant van de pompoen) met Vaseline of dergelijke om vroegtijdige uitdroging te verminderen.

* In een warme (droge) omgeving zal je pompoen snel uitdrogen en gaan krimpen. Je kan ze dan 2-4 uren onderdompelen in koud water, ze zal terug opzwellen. Laat uitlekken en droog ze voorzichtig. Dit proces kan je slechts één of twee keren doen.

* Als je pompoen gaat schimmelen is er niets meer aan te doen. Je zal sneller schimmel krijgen in je pompoen als deze in een (zeer) vochtig milieu staat.

* De binnenkant kan je insmeren met desinfecterende zeep.

* De buitenkant kan je inwrijven met zonnebloemolie, allereerst voor het behoud en de pompoen gaat er ook mooi van glimmen.

* Plaats de uitgeholde pompoen best niet in volle zon, ze kan vroegtijdig gaan inkrimpen.

* Je kan de pompoen na het snijden een tijdje laten drogen en er vervolgens in spuiten met haarlak. Hierdoor zouden ze minder snel gaan schimmelen.
 

  Dagen tot Halloween
Copyright 2002-2019 © Halloweenpompoenen.be